9 Ноември, 2009 11:57 16 790 3

Peugeot 206 Plus

  • peugeot 206 plus-
  • франция-
  • plus

Да пожелаеш френски лъв

Есента в България е многоцветна. Природата е обагрила с богата палитра гори и полета. Край пътищата селскостопански производители продават ябълки, картофи, за да покажат колко плодоносна и преливаща от изобилие е 2009 година. Типично нашенската гледка е красива, обвита в романтика, особено ако се наблюдава от комфортен автомобил.

Наслаждавах се на есенния пейзаж, докато шофирах кола, която напълно се сливаше и допълваше природното съвършенство. Мнозина ще се запитат какво се крие зад любопитното име Peugeot 206 Plus. Фронталната среща с автомобила може да ни заблуди, че пред нас стои 207 на френската марка. Когато обаче обиколим возилото и погледът ни спре върху задната част, ще си спомним добре познатата форма на хитовия 206.

Peugeot, един от основните играчи на пазара в малкия и среден автомобилен сегмент, разшири своята гама през тази година с 206 Plus. Моделът е потомък на почти 6.5 милиона реализирани коли Peugeot 206, произвеждани от 1998 г. Возилото с генетичен код “световноизвестен” допълва френската марка.

Peugeot 206 Plus е автомобил, който напълно отговаря на очакванията на клиента. Дизайнерите не са направили компромиси с неговата привлекателност. Външният вид е модерен, почерпил вдъхновение от облика на 207. Новият преден капак, радиаторна решетка и предни светлини са с индивидуалност, която прави автомобила лесно разпознаваем. Интериорът е изработен с внимание така, че пътуващите да се чувстват удобно и приятно. Плавните форми преливат незабележимо и съвсем естествено от уред в уред, без да дразнят окото на естета. Седалките са удобни. Тялото се разполага в тях в пълен комфорт, без да чувства умора или болка в кръста дори при дълъг път. Возещите се отзад остават с впечатлението, че “всъщност се возят отпред”. Не, това не е алогизъм. Спътниците ми споделиха, че колата е конструирана така, че видимостта им не се ограничава от факта, че седят на втория ред. Дори родната пътна реалност не е в състояние да разколебае плавната возия на 206 Plus.  Огромните дупки, които продължават да зеят навсякъде по Подбалканския маршрут, не смутиха спокойното и приятно пътуване. Никакво подрусване или разтърсване не се усеща дори през преминаването на неизбежните неравности по пътя.

Ако си мислите, че 206 Plus е градска кола, сте прави. Но моделът има и друго качество. Той е прекрасен автомобил за извънградско и по-дълго пътуване. Ускорява достатъчно бързо, за да ви даде стабилно, бързо и безопасно придвижване. За сигурността ви се грижат: антиблокираща система на колелата, електронно разпределение на спирачното усилие, автоматични аварийни светлини. В купето са предвидени въздушни възглавници за водача и пътника, електроусилвател на волана. Задната седалка е моноблок с падаща облегалка.

Произведен във Франция за европейския пазар
Моделът се сглобява във френския завод Мулхаус. Създаден е с идеята да завладее европейския пазар. Предлага гама от двигатели, като стартира от 1.1-литров бензинов агрегат с мощност 60 к.с. и 1.4-литров със 75 к.с. Разбира се, французите разполагат и с версия с безапелационния дизелов двигател на Peugeot - с обем 1.4 литра HDi с мощност 70 к.с. Въглеродните емисии, които при работа моторът изхвърля, са под 110 грама на километър.   

По размери и съотношение цена-качество Peugeot 206 Plus заема достойно място 107 (прекрасна градска кола на конкурентни цени), 1007 (иновативна многофункционална концепция с електрически плъзгащи се врати) и 207 (с три, запомнящи се варианта на купето, създаден за различни типове клиенти, с превъзходно поведение на пътя).

Peugeot 206 Plus е взел задната част на своя съименник. Предницата почти напомня 207. Огромният пазарен успех на предшественика му провокира френския производител да създаде наследник не само на физиономията, а и на търговския успех. Наред с наследството, 206 Plus носи харизмата и очарованието на 207. Това са реални предпоставки “лъвчето” да достигне поредния пазарен връх. Базовата цена на модела за България от 21 479 лева с ДДС допълва списъка от положителни качества на компактния автомобил.

Ако решим да съобразим личният автомобил с условията на финансова криза, 206 Plus е подходящото решение. Икономичността му е наистина впечатляваща. Ако все още се чудите дали това качество на френския автомобил е пословично, плод на нечие въображение или рекламен призив, отидете в най-близкото представителство на Peugeot, за да покарате тестово 206 Plus. Убедена съм, че след тази среща ще пожелаете да вкарате френския лъв в гаража си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    9 1 Отговор
    Много е хубаво това Пежо! Аз съм почитател на Пежото!!!!! :P
  • 2 az

    5 1 Отговор
    bravo na lyv4eto.....
  • 3 готин

    8 0 Отговор
    Може ли да попитам как е возията?