Peugeot 206

15-05-2018
Автомобили

Peugeot 206 1.4 Autobahn POV (0-170km / h максимална скорост) ✔

Peugeot 206 дебютира през 1998 година. Оригиналният дизайн и добрите технически показатели позволиха на този автомобил да се превърне в бестселър на европейския пазар.

Колата принадлежи към класа B, идва с купе 3 и 5 врати хечбек и е достойно продължение на двеста серии Peugeot.

Появата на колата се оказа отличителна, запомняща се и агресивна: наклонени очи, фарове, динамичен и бърз силует, голяма релса, релефна, боядисана в цвят на корпуса, брони с черна матова облицовка. Всичко това изглежда динамично и оцветено от авангард. Дизайнерите успяха да намерят компромис между дръзките съвременни идеи и класическия френски стил.

Специалистите от Peugeot създадоха съвсем ново тяло. Съвременните технологии и материали значително намаляват теглото на тялото, като същевременно осигуряват по-голяма безопасност.

Интериор, който да съответства на екстериора. Всичко е много хармонично, практично и стилно. Салонът се оказа доста просторен и светъл. Общата остъклена площ е 2,96 м². Ергономичността на седалката на водача на височина. Удобството и комфортът зад волана на Peugeot 206 осигуряват: отлични седалки, добра видимост, приятен волан и ясна работа на скоростната кутия.

Шофирането на Peugeot 206 също ще зарадва собственика на този автомобил. Гладко пътуване, комбинирано с отлично управление и стабилност.

Багажното отделение е съвсем прилично, освен това, ако желаете, предната седалка може да се сгъне напред и след това е възможно да се носи товар до 2,2 метра в кабината. И под сгъващата се възглавница на предната пътническа седалка има някакво просторно чекмедже.

Интериорните дизайнери специално се опитаха да създадат възможно най-различни контейнери за съхраняване на малки предмети. Резултатът от техните усилия са: джобове в предните врати и задната част на предните седалки, вдлъбнатини за малки предмети в предния панел и в централната конзола, както и просторна кабина за ръкавици.

В линията на мощностите са представени добре доказани бензинови двигатели от серията TU, които могат да бъдат намерени на други модели на компанията. Но за Peugeot 206 предлагат модернизирана версия. Можете да избирате от три бензинови агрегата с обем 1.1, 1.4 и 1.6 литра и с капацитет от 60, 75 и 90 литра. а. съответно. Дизеловият двигател DW8 с мощност от 1,9 литра и 70 к.с. допълва снимката.

Заредената версия на S16 идва с бензинов двигател с мощност от 135 к.с.

По време на пускането се предлагаше само 5-степенна ръчна скоростна кутия, по-късно се появи 4-степенна автоматична скоростна кутия с адаптивен алгоритъм за смяна.

Предно окачване - McPherson, задната независима торсионна греда.

Задни спирачки - барабан, предни дискове, вентилирани на мощни версии.

Системата за компенсиране на натоварването LCS осигурява на PEUGEOT 206 едно от най-кратките спирачни дистанции между превозните средства от този клас, включително автомобилите, оборудвани с ABS системи. LCS регулира налягането в задните спирачки, така че да не блокират пред предните спирачки. Ако оборудвате автомобила ABS, PEUGEOT 206 ще бъде на първо място на ефективността на спирането.

Пасивната безопасност на пътниците на Peugeot 206 се предлага стандартно с въздушни възглавници за шофьора и предния пътник (с възможност за превключване) и регулируеми на височина предпазни колани с пиротехнически предусилватели. За допълнителна такса можете да инсталирате странични възглавници. Стилно изчислявани и тествани от различни системи за тестване, тялото включва много зони с програмирана деформация, усилватели и усилватели.

Чрез активна безопасност, стандартна за всички версии на Peugeot 206, разработчиците включват сервоуправление и регулируема по височина кормилна колона. Сервовото управление и скоростната кутия PEUGEOT 206 са проектирани да осигуряват контрол, който изисква минимални усилия. С помощта на специален механизъм силата, необходима за работата на съединителя, става практически незначителна. Педалът на съединителя е проектиран да отговаря на анатомичните характеристики на крака и осигурява допълнителен комфорт.

Обръщащият кръг е само 9,8 метра - най-малкият в класа. Тази кола е идеално подходяща за градския трафик.

През 2001 г. дебютът на Peugeot 206 SW. Индексът на този модел е за Station Wagon.

Дизайнът се оказа ярък и изразителен. Мека талия, леко плоски контури на покрива, голям заден спойлер и дръжки на задните врати, разположени в шкаф, изглеждат много динамични. Но вертикалните задни светлини с рязко извити ъгли, които дори леко се отварят на задното крило, придават вид на автомобилния характер на спортна кола. Благодарение на увеличената дължина от 19 см, обемът на багажника на Peugeot 206 SW се е увеличил с 28% в сравнение с хечбека и е достигнал 480 литра.

В багажника можете да намерите различни куки и контури за закрепване на багаж. При закупуване на кола са прикрепени специални мрежи за дреболии, прикрепени към стените на багажното отделение или към подлакътниците на седалките. Задната седалка се състои от две части, всяка от които може да се сгъва отделно. Ако трябва да носите много дълги елементи, можете да наклоните седалката на предния пътник напред.

Универсалната същност на Peugeot 206 SW подчертава покривните барове.

По отношение на технологията, Peugeot 206 SW повтаря хечбека.

Предлага се на три нива: основно оборудване "Filou" и допълнителни "Tendance" и "Sport". Основна: ABS система, два въздушни възглавници за шофьора и пътника от дясната страна, странични въздушни възглавници, предпазен колан с регулатор на напрежението, задни облегалки за глава, детски седалки в задната и дясната предна седалка, тахометър, регулатор на височината на волана, различни ключалки в багажното отделение , маслен сензор, топлоизолационни прозорци, 12-волтов изход в багажника.

"Tendance" (в допълнение към основната конфигурация): фарове за мъгла, външни огледала на електрическото задвижване, бордови компютър (само за версията с двигател Hdi), ел. Стъкла отпред, централно заключване на дистанционното управление, кожен волан, , прозрачни фарове, спортни седалки, електрическо задно стъкло.

"Sport" (в допълнение към опцията "Tendance"): климатична система, аудиосистема с управление на волана, сензори за дъжд, бордови компютър, алуминиева облицовка за резервоара за газ, педали и лост за скорости, кожен волан, седалки за пътниците, задни стъкла, алуминиеви джанти "Ouragan", спортни седалки с кожена тапицерия.

Автомобилът се предлага с един от шестте двигателя: четири бензинови блока с обем от 1,1 литра (59 к.с.) до 2,0 литра (134 к.с.) и два дизелови двигателя HDi с директно впръскване от 1,4 литра и 2 литра и с мощност от 67 89 л. а. съответно.

През 2003 г. Peugeot предлага нов двигател и предавателна кутия за 206-те. В допълнение, колата получи в основната версия на страничните надуваеми завеси въздушни възглавници. Новият двигател отговаря на стандартите Euro 4, с обем от 1.4 литра 88 к.с. и ускорява автомобила до 178 км / ч.

Освен това Peugeot 206 получи нова 4-степенна автоматична скоростна кутия с системата Tiptronic. Кутията е разработена съвместно с специалисти от Porsche. Новата кутия ще бъде налична с двигатели от 1.4 и 1.6 литра. В допълнение към обичайните спортни и зимни режими, тази нова автоматична трансмисия осигурява "интелигентен" режим "D". С тихо каране, този режим осигурява максимална икономия на гориво. С "спортния" стил на шофиране, най-ефективното ускорение и забавяне става главната задача на контролния компютър.

През 2003 г. видях светлината на новата триврат хечбек версия на заредена Peugeot 206. Този нов продукт, който е получил името на Peugeot 206 RC, оборудвана с двулитров 16 клапана атмосферен двигател, чиято мощност е 177 конски сили, което е по 39 сила, отколкото "заредена" версия на Peugeot 206 GTI.

Ускорението на "стотици" отнема 7.4 секунди. Максималната скорост от 220 км / ч.

Peugeot 206 е хармонично съчетание на индивидуален външен вид и отлично представяне на пътя.

Световната премиера на Peugeot 206 Sedan се проведе на автомобилното изложение във Франкфурт през 2005 година. Колата е произведена в Техеран в завода "Иран Ходро", който е промишлен партньор на Peugeot.

Седанът е създаден въз основа на рестартиран хечбек 206, който дебютира през 2004 година. Автомобилът е запазил характерен стил на представителите на цялата гама модели на Peugeot. Основната външна разлика е по размер. Багажникът на седана благодарение на гладките си линии хармонично увеличава размера на тялото. Печелившият размер, съчетан с приличен пакет в правото да се очаква успех с потенциални купувачи.

Тяло Peugeot 206 Седан дизайн подобни тела на всички други семейство Peugeot 206 превозни средства: управление на предните колела на единица мощност, разположени напречно на предната част и твърда подкрепа стомана моноблок строителство произведени чрез използване на механизирани заваряване. Тази конструкция на каросерията осигурява на кабината максимален обем за пет пътници и ефективната им защита от удар.

Дължината на колата е 4188 мм, широчината 1655 мм, междуосието 2442 мм. В сравнение с три врати и врати хечбек, увеличението на обща дължина от 353 mm седан дължи само по-голям надвес, който сега е в размер на 961 mm, вместо предишната стойност от 608 мм. Това доведе до увеличаване на обема на багажника от 245 dm³ в хечбека до 384 dm³ в седана. Поради тези причини, дължина на пода на багажника се е увеличил, без при сгънати задни седалки за 984 mm, и с сгъваемата седалка - до 1475 mm, т.е. достига почти 1.50 m обем на багажника се увеличава до 405 литра фантастично ..

Всяка външна линия, от предната броня до капака на багажника, дава на седана бърз и динамичен вид. Краткият капак и заоблената форма на външните огледала дават на предната част на тялото "усмихнат" вид. Покривът гладко продължава линията на предното стъкло, която е силно наклонена напред, след което преминава леко към задния прозорец. Много експерти са съгласни, че линиите от задния прозорец до края на багажника копират техния по-голям брат Peugeot 607. Такова сравнение е очевидно комплимент за Peugeot 206 Sedan.

В кабината всичко е подчинено на идеята за създаване на максимален комфорт, комфорт и отлична видимост за всички пътници. Седалката на водача е регулируема на височина, точно както волана. Предните врати на ел. Стъкла са оборудвани с електрически. Основният пакет включва също хидравлика, регулируема кормилна колона, фарове за мъгла, предни електрически прозорци, CD радио с дистанционно управление на волана и централно заключване.

За да се гарантира безопасността на пътниците и шофьора, автомобилът е оборудван с ABS система и система за аварийно спиране, въпреки че тези полезни функции са достъпни само в по-богатия комплект, но две въздушни възглавници за шофьора и пътника са включени дори и в най-елементарното оборудване. Между другото, скъпата версия може лесно да се разграничи от базовата, тъй като има дръжки за врати, тяло на огледалата за обратно виждане и корнизи, боядисани в цвета на каросерията.

Седанът Peugeot 206 се предлага с 1,4-литрови и 1,6-литрови бензинови двигатели с мощност от 75 и 110 к.с. съответно. 1.4-литровият двигател е оборудван само с механична скоростна кутия, а по-мощният модул може да бъде поръчан както с "механика", така и с "автоматична", която има зимни, спортни и ръчни режими.

Предното окачване е независимо модифицирано окачване тип McPherson с триъгълни долни рамена, пружинни амортисьори и независима противоударна лента. Всяка стойка се състои от спирална пружина и амортисьор, разположен вътре в нея. Задното окачване включва две усуквания, два наклонени амортисьора и два натиска, които осигуряват оптималното разположение на колесните самолети.

Peugeot 206 Sedan е приличен член на семейството на 206. Тази кола е предназначена както за зрели хора, така и за млади хора.